Lagerhägg vid Hackvaxter Heijnen

En Lagerhägg vid Hackvaxter Heijnen är förstahandsvalet för trädgårdsmästare som inte vill ha en barrhäck i trädgården. Varje körsbärslager (Prunus laurocerasus) är vintergrön och beroende på arten svår till en grad eller 15 till 25 under noll. De flesta laurbärhäckar är snabbt växande häckväxter som växer 40 till 50 tum längre varje år. Du behöver bara plantera några per. Linjära meter stora laurbärkörsbär, eftersom de också växer kraftigt i bredd.

Lagerkörsbär är vintergröna häckväxter

  • De flesta laurelhäckar växer ganska snabbt
  • Stora, eleganta löv som snabbt ger en tät häck
  • Körsbärslagret ställer få krav på mark och plats
  • Större laurhäckar är inte lämpliga för mindre trädgårdar
  • Körsbärslagret tolererar inte våta fötter
  • Vad gör en laurelhäck så speciell?

Det finns fortfarande en viss förvirring kring namnet på laurelhäcken. Lagret som används i dessa häckar är inte den riktiga lagret vars blad ofta används i köket. Faktum är att körsbärslager inte ens är relaterat till det. Det faktum att vi kallar körsbärslager på det sättet har att göra med det särskilt dekorativa bladet. Detta avlånga, ovala blad liknar den riktiga lagren. Den har en vacker glans på toppen, även om körsbärslagrets blad är ännu mer graciöst än det för den riktiga lagret eftersom bladkanten är mjukare.

Dessutom är vanan med vanlig laurel inte lämplig för en häck. Det av körsbärslager är. Prunus laurocerasus växer snabbt och buskig, så du har snabbt ett trädgårdsstaket som fungerar bra som en integritetshäck. Å andra sidan är körsbärslagrets löv giftiga och därför inte ätbara. Detta gäller också frukterna som bestämmer den andra delen av namnet på körsbärslagret. Mot slutet av sommaren växer mörka bär på en laurelhäck som inte kan ätas av människor. Fåglar gillar att äta det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *